Идентифицирани са 127 жертви от катастрофата в Източна Украйна

Холандските специалисти по съдебна медицина установиха самоличността на общо 127 жертви на катастрофата със самолета на "Малейжа еърлайнс" в Източна Украйна и обявиха 20 нови имена пред роднините им, съобщи холандската телевизия НОС, цитирана от Франс прес.

Сред 20-те нови идентифицирани жертви има 15 холандци. Каква е националността на останалите не се съобщава.

Търсенето на тленни останки на жертви на мястото на катастрофата, което се извършва от холандски, австралийски и малайзийски следователи, беше преустановено преди седмица заради боевете между украинските сили и проруските сепаратисти. Холандското правителство се надява разследващите екипи да се върнат на мястото след успокояване на обстановката.

В понеделник холандските експерти, разследващи причините за катастрофата, казаха, че се надяват до няколко седмици да представят предварителен доклад.

Представители на правосъдието отбелязаха, че по разследването на катастрофата работят десетки специалисти и около 200 следователи.

"Доколкото ни е известно, това е най-мащабното криминално разследване в историята на Холандия", заяви в комюнике прокуратурата.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят