Ивайло Мирчев: Кирил Петков и Асен Василев са съмишленици. Надяваме се да бъдат част от ДБ

Когато чуят за Гешев, много депутатски сърца се оказват заешки, посочи Мирчев

Ивайло Мирчев: Кирил Петков и Асен Василев са съмишленици. Надяваме се да бъдат част от ДБ

Кирил Петков и Асен Василев са наши съмишленици и за нас тяхното място е в нашата общност и се надяваме под някаква форма те да бъдат част от "Демократична България" . Те го знаят много добре, че ДБ е отворена за тях", заяви в неделя депутатът от коалицията Ивайло Мирчев. Той коментира потенциалният политически проект на двамата настоящи служебни министри.

"Не е тайна, ако ние искаме истинско и силно управление, мандатът трябва да е в ДБ, от тази позиция тяхното място е в ДБ", добави още той пред БНР.

Преди ден и от думите на председателят на ДБ Христо Иванов стана ясно, че ДБ цели да управлява с тандема Петков - Василев.

"Ако "Демократична България" успее да се пребори за второто място в 47-ото Народно събрание, означава, че ние ще получим мандат за съставяне на правителство", заяви още Мирчев. Той подчерта, че в такава ситуация, те ще настояват за коалиционно споразумение с другите партии, които ще влязат в управлението.

До дни ДБ ще реши за свой президент

Депутатът подчерта, че в близките дни колективните органи на ДБ ще вземат решение дали ще имат свой кандидат за президент и кой ще той.

Мирчев изказа мнение, че Бойко Борисов е "голямата тежест" за ГЕРБ и ако от партията искат да се реформират, в което той заяви, че не вярва, трябва да помислят как да се отърват от него.

"Служебното правителство показа, че може да се работи много по-ефективно и носталгия към ГЕРБ не може да има", каза Ивайло Мирчев.

Когато чуят за Гешев, много депутатски сърца се оказват заешки

"В момента, в който стане дума за г-н Гешев много депутатски сърца се оказват заешки и много колена омекват рязко. С очите си виждам как хора, които в медиите декларират как ще се борят срещу г-н Гешев и една изключителна смелост да участват в промяната на Закона за съдебната власт, за преместването на Бюрото за защита в Министерството на правосъдието, рязко започват да липсват от комисии, да не искат да се подпишат за извънредно заседание на НС, в зала да гласуват в т.нар. коалиция "Гешев". И това е изключително разочароващо.", коментира Мирчев.

По думите на депутата от ДБ не е случайна появата на главния прокурор в Народното събрание:

"Този човек идва на крака в парламентарната правна комисия, за да контролира процеса и да направи всичко възможно това, което ние сме планирали, да не се случи".

Споделяне

Още по темата

Още от България