Изораните дюни край "Каваците" са били в имота на обвиняемия за унищожаването им

Изораните дюни край "Каваците" са били в имота на обвиняемия за унищожаването им

Разрушените дюни на къмпинг "Смокиня“, които са част от защитена територия, попадат в частния имот на обвинения като поръчител на унищожаването им Иван Нончев. Това показват данните на извършените от бургаската екоинспекция геодезични замервания в района, сравнени със специалните кадастрални карти на пясъчните дюни.

Общата площ на унищожените защитени пясъчни образувания край къмпингите "Каваците" и "Смокиня" е 1205 кв. м, обясни директорът на бургаската екоинспекция Тонка Атанасова, цитиранан от БНР в сряда.

"Тези дюни образувания са от различен тип: бели, сиви и зараждащи се дюни. Прави впечатление, че най-голямата площ, която е засегната, от 622 кв.м, е именно от имота на обявения и посочен като подбудител собственик Иван Нончев. Останалата част от тези 1205 кв.м. са частни имоти, включително и една малка част 133 кв. м. от морския плаж“, каза тя.

Тези данни ще бъдат предоставени на разследващите органи, които работят по случая.

По него са повдигнати обвинения за подбудителство на 46-годишния бургазлия и собственик на автоработилница Иван Нончев и на 24-годишния багерист Манол Пазвантов като извършител на престъплението. При разглеждането на мярката им за неотклонение в понеделник Нончев не се призна за виновен. Той бе пуснат от съда под парична гаранция от 10 хил. лв., а багеристът – срещу 2 хил. лв.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес

Как да се подходи с новата детска болница?