Кадиев предпочете парламента пред Столичния общински съвет

Снимка: БГНЕС

Оставам като независим народен представител в парламента, заяви във Фейсбук страницата си Георги Кадиев, който бе кандидат за кмет на София, подкрепен от коалиция "Сердика", но остана четвърти. Като водач на листата на коалицията, в която участва и АБВ, той влизаше в Столичния общински съвет, но в нощта на изборите не пожела да коментира дали ще влезе в градския парламент на София, или ще остане в Народното събрание.

При кандидатирането си за независим кмет, с което предизвика недоволството на съпартийците си от БСП и те го изключиха от парламентарната си група, Кадиев обяви, че ако не стане втори в кметската надпревара, ще напусне парламента.

Сега обаче ясно е сменил мнението си и завява, че "ще бъда онзи трън в петата на политическото статукво и "системните" партии като какъвто ме познавате". "Това е сигурно", заявява Кадиев.

Той отбелязва, че коалиция "Сердика" ще има трима общински съветници в София и благодари на двете леви партии от коалицията - АБВ и партия "Български социалдемократи" и на техните активисти, които показали амбиция и хъс в кампанията.

Убеден съм, че нашите общински съветници ще са ярък коректив на ГЕРБ в Столичния общински съвет, посочва Кадиев.

Той допълни, че е получил 5.92 процента от гласовете на столичани, и благодари на всеки, който е дал вота си за него като личност, не като партийна номенклатура. "Винаги ще съм отговорен пред вас", допълва депутатът.

Споделяне

Още по темата

Още от България

В каква роля си представяте Слави Трифонов след изборите?