Калфин: Срещата между Борисов и Местан е знак към БСП

Фактът, че Бойко Борисов се срещна с Лютви Местан, говори къде се търси баланс за взимането на решения. Това каза евродепутатът и кандидат за нов мандат от АБВ Ивайло Калфин пред "Нова телевизия" в неделя по повод вчерашната среща в центъра на Кърджали между лидерите на ГЕРБ и ДПС.

Срещат се и могат да обсъждат националните проблеми, очевидно е знак към Станишев, защото това са хора, които обичат да боравят със символи, смята евродепутатът. Съдейки по любовта към символиката, може би инициатор на срещата е ДПС, допусна Калфин.

Той каза още, че доста неща в България не се случват, именно заради противоречие на политиката на европейската левица. А позицията на България за Украйна е непълна, защото тя е насочена единствено към санкциите срещу Русия.

"Това, което се случва в Русия, е геополитическа битка – между Русия и Запада. Това, което най-вероятно ще има като последствие от санкциите, е Русия да излезе от Г-8, а грузинското и украинското правителство да засилят желанието си да поискат да влязат в НАТО. Така че не става въпрос само за санкции и това е грешката в България", коментира още Калфин. Според него в случая не става въпрос за делене на русофили и русофоби.

Споделяне

Още по темата

Още от България