Канада ще предостави временно жителство на хората, блокирани заради указа на Тръмп

Канада ще предостави временно жителство на хората, блокирани заради указа на Тръмп

Канада ще предостави временно жителство на хората, блокирани в страната в резултат на указа на американския президент Доналд Тръмп за имиграцията, заяви вчера канадският министър за имиграцията, бежанците и гражданството Ахмед Хусен, цитиран от Ройтерс и Франс прес.

Министърът, който говори на пресконференция в Отава, не посочи колко души са засегнати от тази мярка. Той отбеляза, че досега само на малък брой пътници, опитващи се да летят до САЩ от Канада, е било забранено да се качат на самолета. Министърът потвърди също, че Канада е получила уверенията на американските власти, че указът няма да се прилага спрямо канадски граждани с двойна националност на някоя от седемте страни, на чиито жители се забранява влизането в САЩ (Ирак, Иран, Йемен, Либия, Сирия, Сомалия и Судан).

Правителството на премиера Джъстин Трюдо от Либералната партия досега се въздържаше да критикува САЩ, където отиват две трети от канадския износ, и вместо това предпочита да изтъква, че Канада е отворена за бежанци, отбелязва Ройтерс.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят