Посолството на САЩ обяви визови ограничения за седемте държави от указа на Тръмп

Американското посолство в София публикува спешно известие, в което призовава гражданите на Ирак, Иран, Либия, Сомалия, Судан, Сирия и Йемен или хората, които имат двойно гражданство от някоя от тези държави, да не насрочват интервю за виза и да не плащат никакви такси, свързани с него.

Причината е заповедта на американския президент Доналд Тръмп, свързана с издаването на визи за гражданите от посочените седем държави.

Това е типово известие, разпространено от всички американски посолства по света, както стана ясно от съобщенията на американските посолства в Лондон, Берлин и пр.

Въз основа на заповед на президента на САЩ, подписана на 27 януари 2017 г., издаването на визи за граждани от седемте държави е прекратено незабавно до получаването на допълнителна информация. Ако сте гражданин, или имате двойно гражданство от някоя от тези страни, моля, не насрочвайте интервю за виза и не заплащайте никакви такси за визи, се казва в съобщението.

Ако вече имате насрочено интервю, моля, НЕ СЕ ЯВЯВАЙТЕ на него, тъй като на този етап няма да можем да продължим с провеждането на интервю, добавят от посолството. Отбелязва се, че "някои пътувания с официална правителствена цел, свързани с официално посещение на или от името на международни организации, от името на Организацията на Северноатлантическия договор, или от определени длъжностни лица, не са предмет на тази забрана".

Споделяне

Още по темата

Още от България

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?