Каракачанов: Комуникацията в коалицията буксува, но сътресения не се очакват

Лидерът на ВМРО и Нено Димов не са притеснени за постовете си

Каракачанов: Комуникацията в коалицията буксува, но сътресения не се очакват

Вицепремиерът и съпредседател на "Обединените патриоти" Красимир Каракачанов (ВМРО) смята, че комуникацията в коалицията боксува, но не очаква да се стигне до сътресения. Поводът за коментара му са оставките на тримата министри заради катастрофата край Своге и предупреждението на коалиционния му партньор Валери Симеонов, че може да напусне властта, тъй като научава от медиите за това.

На въпрос дали се притеснява за собствения си пост в правителството, тъй като преди ден премиерът Борисов обяви, че има забележки и към други министри, освен тримата подали оставки, Каракачанов обясни, че не се тревожи.

"Не съм притеснен, всичко е въпрос на диалог и дебат, всеки си има свой подход”, отбеляза Красимир Каракачанов днес.

"Министрите, които аз съм предложил, без моe съгласие няма как да бъдат сменени, освен ако нямат провинения", отбеляза още Каракачанов, цитиран от бТВ.

"Няма защо да се протеснявам", коментира и министърът на околната среда и водите – Нено Димов. "Продължавам да работя, идеята е за пълен мандат, а кога ще приключи този мандат – това е работа вече на премиера, на господин Каракачанов и на политическото ръководство на този коалиционен съвет", каза Нено Димов.

Лидерът на другия партньор в коалицията – Валери Симеонов, запазва мълчание за втори пореден ден, след като в петък обяви, че в събота формацията му НФСБ се събира, за да реши остава ли във властта.

По неофициална информация НФСБ заседава в Бургас, за да изясни на каква позиция ще е по повод оставките на тримата министри – вътрешният министър Валентин Радев, транспортният Ивайло Московски и регионалният Николай Нанков. Според местното издание “Флагман” мненията в партията са разнопосочни.

 

Споделяне

Още от България