Касим Дал може да наследи Ахмед Доган на лидерския пост

Касим Дал може да наследи Ахмед Доган на лидерския пост

Соченият за дясна ръка на Ахмед Доган – Касим Дал, ще го наследи на председателския пост. Това прогнозира проф. Людмил Георгиев, член на ръководството на ДПС, във вторник пред БНТ. Изявлението му идва само ден след като на заседание на Централния съвет (ЦС) по предложение на Доган бяха подменени всички негови заместници, включително и Дал. Той остана само в тясното партийно ръководство.

Людмил Георгиев, който напоследък се изявява като "говорител“ на Доган по важни въпроси, определи Дал като "любимец на партията и емблема на ДПС, така че може би наистина би трябвало да мине малко време за почивка“. "Защото той свърши огромна работа около изборите“, допълни Георгиев. Според него Касим Дал има качества за лидер.

"Дадено му е време да си почине, тъй като той може да поеме много по-големи отговорности от зам.  председателския пост", каза още професорът.

Георгиев коментира, че на вчерашното заседание на ЦС Ахмед Доган отново е заявил твърдото си намерение да се оттегли от лидерското място. Преди около месец той каза, че възнамерява да го направи, но не веднага, тъй като "партията все още не е готова“ за това. Доган е основател на ДПС и неизменен негов председател вече 20 години.

Людмир Георгиев, подобно на Доган, смята, че най-важният въпрос в момента е да "да се очертае цялостната визия за бъдещето на партията и съответно и визията за бъдещия лидер“. Той обаче отказа да коментира дали Доган реално ще се оттегли или ще "дърпа задкулисно конците“ на партията.

Георгиев отхвърли твърденията на бившия член на ДПС Осман Октай от миналата седмица, че ДПС и в частност Доган ще организират социални бунтове с цел дестабилизация на страната.

Споделяне

Още по темата

Още от България