Китай предлага общи действия срещу вируса на Германия, Франция и Испания

В страната започна тестове на ваксина върху доброволци

Си Дзинпин

Президентът на Китай Си Цзинпин е обсъдил ситуацията с разпространението на коронавируса в света в отделни телефонни разговори с канцлера на Германия Ангела Меркел, президента на Франция Еманюел Макрон и краля на Испания Фелипе Шести и им е предложил да обединят усилията си в борбата с новото заболяване. Това съобщи ТАСС, цитирайки китайското министерство на външните работи.

Пекин се стреми да развива съвместна дейност за създаване на ваксини и да укрепва партньорските си връзки в името на общото благо, е добавил китайският президент.

Междувременно китайският вестник "Глобал Таймс" съобщи, че китайски лекари са започнали да тестват на доброволци ваксина срещу новия коронавирус.

Според изданието препаратът е разработен от специалисти от Академията за военномедицински науки на Народоосвободителната армия  в сътрудничество с фармацевтичните компании в страната.

По време на ваксинацията участниците в проекта няма да бъдат заразени с вируса. Ще им бъдат дадени антитела, след което ще се установи контрол върху доброволците, за да се види дали тези хора са придобили имунитет към вируса.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?