Комарницки: Г-н Цацаров, удовлетворен съм от работата, която вършите, дълбайте все надолу

Христо Комарницки

"Г-н Цацаров, моля, отбележете си, че аз не протестирам и не искам ничия оставка! Нещо повече, чувствам се лично и професионално удовлетворен от огромната работа, която вършите. Дълбайте все надолу, до окончателната победа на модела‪#‎КОЙ‬#ТОЙ#СВОЙ!"

С тези думи известният карикатурист на в. "Сега" Христо Комарницки се обърна към главния прокурор Сотир Цацаров в личния си профил във Фейсбук.

Повод стана излъченото по-рано във вторник интервю на Цацаров пред Нова телевизия, в което той защити скандалното поведение на културния министър Вежди Рашидов, който посъветва миналата седмица журналиста Георги Ангелов да не иронизира държавата, "на чиято ясла е неговата заплата".

"Аз внимателно проверих имената на хората, които искат оставката на Рашидов. Това са хора, които се занимават само с искане на оставки, хора, които не са направили и една десета от това, което Рашидов е направил и хора, близки на министър, който седи в същата зала, в която седи и Рашидов", заяви главният прокурор по повод вълната от искания за оставката на Рашидов, след като се оказа, че друг негов критик – Владимир Руменов, е бил скоропостижно уволнен от Националната художествена галерия.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?