Конфликтът между "Глобъл вижън" и бТВ се задълбочава

Конфликтът между продуцентската компания "Глобъл вижън" и bTV се задълбочи в четвъртък, след като телевизията призова продуцентите да дадат съгласието си за отворяне на договорите и цялата кореспонденция между двете страни, поиска от тях да изтеглят и останалите си продукции и на свой ред ги заплаши със съд.

"bTV Media Group призовава Global Vision да даде съгласие bTV да разкрие публично договорите си с продуцента и цялата кореспонденция по тях. bTV е готова незабавно да публикува пълната документация, включително безпрецедентните финансови условия и цена на предаванията в пъти над себестойността им, веднага щом Global Vision дадат съгласие за това. Единствено оповестяването на договорите и кореспонденцията по тях ще докаже безапелационно, че обвинението в цензура е опит да се прикрие истинската причина, провокирала тяхното недоволство и е дошло едва след като са засегнати финансови интереси на продуцентите от Global Vision за десетки милиони левове", се казва в поредното изявление на медията, публикувано на нейния сайт.

"Твърдението за цензура е абсурдно, при условие, че bTV е имала право да свали всяко издание на предаването "Господари на ефира" при засягане на интересите на телевизията и не го е направила нито веднъж", се казва по-нататък в документа.

От медията предупреждават, че ако продуцентите Мъгърдич Халваджиян, Юлиян Халваджиян и Асен Чанков не се съгласят да оповестят публично текста на договорите, тя ще предприеме незабавни съдебни действия "за защита на своя екип от изказаните клеветнически твърдения, както и за защита на доброто си име".

"В контекста на вчерашните лъжи и клеветнически изказвания на Мъгърдич Халваджиян, bTV Media Group открито призовава продуцента, представляващ Global Films, да има доблестта да прекрати всички свои взаимоотношения с медията, като се откаже от възложените му от bTV проекти "България търси талант" и "Седем часа разлика" и да възстанови предплатените му милиони. bTV вярва, че за Мъгърдич Халваджиян работата му за телевизията оттук нататък би следвало да бъде неуместна", се казва в изявлението.

"Приветстваме желанието на bTV обществеността да бъде запозната с цялото съдържание на договорните ни отношения и кореспонденцията ни. Единственият начин да бъде постигната пълната прозрачност и публичност, с цел да се избегнат манипулативните практики на bTV e това да се случи на пресконференция, в присъствието на медиите. От наша страна ще участват тримата продуценти и собственици на "Глобал вижън" Магърдич Халваджиян, Джуди Халваджиян и Асен Чанков. Призоваваме ръководството на bTV да излезе от анонимност и да има доблестта да застане срещу нас с лицата си. Очакваме Вики Политова, Боян Калчев и Апостол Пенчев да застанат на масата срещу нас и заедно да разкрием и коментираме договорите в тяхната цялост, както и разменената помежду ни кореспонденция, включително и писмата съдържащи опити за цензура върху "Господари на ефира", гласи отговорът на продуцентската компания.

По повод призива за спиране на реализацията на "България търси талант" и "Седем часа разлика" в писмото се посочва, че "компанията на продуцента възнамерява да продължи да спазва договора си и да произвежда както и досега двете продукции. "От своя страна bTV има възможността по всяко време да свали Маги Халваджиян от екран като жури на "България търси талант", добавят от продуцентската компания.

От bTV отвърнаха, че са готови на обща среща пред медиите, но само след като договорите и кореспонденцията бъдат публично обявени, така че обществеността да има възможност да се запознае с тях преди предложената пресконференция.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?