Конфликтът около Софийската математическа гимназия продължава

Антони Стоянов. Сн. БГНЕС

Споровете около Софийската математическа гимназия продължават. Ден след назначаването на временен директор на училището, уволненият директор Антони Стоянов обяви, че не може да получи заповедта за отстраняването си.

Той даде пресконференция, на която обясни, че иска да вземе документа от Регионалното управление на образованието в София, за да обжалва.

Антони Стоянов беше отстранен заради констатации за нарушения, открити при проверка в училището. До проверката се стигна след конфликт в гимназията, предизвикан от уволнението на учителката по математика Петя Тодорова.

Бившият възпитаник на училището и настоящ преподавател в Чикагския университет Антони Рангачев, който също беше на пресконференцията на Стоянов, обяви, че според него случаят с учителката Тодорова е димна завеса, която цели да прикрие други интереси. Според него скандалите в училището били провокирани от това кой да контролира парите, които гимназията печели от курсове. Според него на година по това перо в гимназията влизат 1,2 млн. лв., преподавателите, които водят курсове, получават допълнително възнаграждение.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?