Конкурсът за Мистър/Мисис Икономика 2004 предрешен?

"Президентът на "Нове холдинг" Васил Божков попадна за втора поредна година сред номинираните за 9-тоjf издание на престижния конкурс "Мистър/Мисис Икономика". Това информираха в сряда организаторите на конкурса списание "Икономика" и Асоциацията на индустриалния капитал в България с факс до медиите. В него пише още, че "номинациите в Интернет стартираха преди седмица и читателите на сп. "Икономика", news.bg и специализираното издание finance.news.bg започнаха да определят своите фаворити".

Проверка на Mediapool обаче установи, че на посочените интернет адреси, както и на сайта на Асоциацията на индустриалния капитал в България , в препратката за номиниране на личности за статуетката "Рибарят и златната рибка", има проблем при гласуването. При влизане в полето "анкетата" е невъзможно да се даде номинация, въпреки направената потребителска регистрация. Сайтът постоянно връща юзъра на полето за вход към анкетата и процедурите се повтарят без никакъв резултат и възможност за посочване на фаворит.

При това положение е неясно как читателите ще дават своите номинации до 10 януари, според публикувания регламент на конкурса. На сайтовете липсва и информация как върви гласуването, което е стартирало на 1 декември. А до 20 януари 2005 г., когато на специална церемония трябва да се връчи наградата на определения от читателите Мистър или Мисис Икономика, жури от редакционния съвет на сп. "Икономика", след който има и бивши носители на наградата, трябва да избере победителя.

Според факса, изпратен от организаторите, "освен Васил Божков в елитната компания са намерили и министърът на енергетиката Милко Ковачев, шефът на "Овъргаз" Сашо Дончев, икономическият стратег на НДСВ Владимир Каролев, проф. Гарабед Минасян, изпълнителният директор на "Булстрад" Румен Янчев, шефът на Българската стопанска камара Божидар Данев, Гриша Ганчев и др. Номинирани са и вече носители на наградата като Иван Костов и Милен Велчев". (Цитатът е дословен.)

Споделяне

Още от Бизнес