Концерт на Горан Брегович в Киев е отменен заради негова изява в Крим

Концерт на легендарния сръбски музикант Горан Брегович в Киев е отменен заради негова музикална изява в Крим, съобщава ТАСС, като се позовава на в."Новое время".

Ръководството на концертната зала "Стерео Плаза" взе решение да отмени изпълнението на музиканта и композитора Горан Брегович, което бе планирано през май в Киев. На 27 март стана известно, че Брегович е изнесъл концерт в Севастопол въпреки санкциите на Запада, съобщава изданието, цитирано от БТА.

Официалната позиция по този повод ще бъде обявена във вторник, на 31 март, се казва в съобщение на "Стерео Плаза".

Междувременно от администрацията на концертната зала не са потвърдили информацията за отмяна на концерта. Засега нищо не можем да кажем. Следете съобщенията на нашия сайт, е посочил пред ТАСС представител на администрацията.

По-рано Горан Брегович представи в Севастопол новия си албум "Шампанско за цигани".

Ние на Балканите винаги чувстваме величието, което се излъчва от Русия. Струва ми се, че Западът винаги е изпитвал известна параноя по този повод. Надявам се, че тя ще отмине, е
изтъкнал музикантът пред журналисти. Когато чужденец пристига в Русия, още на летището започва да чувства историята. Веднага си спомняш Пушкин, Достоевски, Червената армия. В което и кътче на Русия да си, не те напуска усещането за величие. Дори руските момичета, те не са просто красиви - ти очакваш, че тя ей сега ще седне зад пианото и ще изсвири Рахманинов, е споделил Брегович.

На въпрос на журналисти дали "певецът на балканските цигани" не се страхува от санкции заради своите изяви в Крим, Брегович е отговорил:"Все ми е едно!"

Изказванията на Брегович бяха възприети крайно враждебно от украинските медии, отбелязва ТАСС.

Горан Брегович е широко известен в Източна Европа с рок-групата "Биело дугме", както и в цял свят като автор на музика към филмите на Емир Кустурица "Циганско време", "Животът
е чудо", "Черна котка, бял котарак", "Аризонска мечта", "Ъндърграунд".

Споделяне

Още от Общество

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?