Криминални кланове планирали да повредят самолета на сръбския премиер

Сръбският президент Томислав Николич, премиерът Ивица Дачич (в средата) и вицепремиерът Александър Вучич

Криминални кланове планирали да повредят самолета на сръбския министър-председател Ивица Дачич, съобщават сръбските медии в петък.

Дирекцията на сръбската полиция е информирала Дачич, че Агенцията за сигурност и информация /БИА/ разполага със сведения, че лидерите на някои криминални кланове искат с оглед на интересите на своите престъпни групи  да предизвикат повреда на самолет на сръбското правителство в чужбина по време на пътуванията на президента, премиера или първия вицепремиер в сръбското правителство, съобщи министерството на вътрешните работи на Сърбия. Повредата би предизвикала частично увреждане и след излитането на самолета  би довела до падането му, при което по-късно не би могло да се установи, че става дума да преднамерено предизвикана повреда, тъй като самолетът в последно време на няколко пъти се развалял, с което обществеността вече бе запозната, пише вестник "Данас", цитиран от БТА.

Сръбските вестници изтъкват, че сръбският премиер се е върнал от Дъблин със същия самолет, с който сръбската делегация пристигна в ирланската столица. След кацането си на белградското летище Дачич заяви пред журналисти, че членовете на правителството ще продължат редовната си работа и обяви 24-часов режим на охрана на държавните самолети.

Споделяне

Още по темата

Още от Балкани

Докъде е проникнала руската шпионска и пропагандна мрежа в България?