Кристалина Георгиева определи промените в правителството като подарък за 8 март

Една жена винаги трябва да бъде в добро настроение и хубава, смята еврокомисарят

Кристалина Георгиева. Сн. БГНЕС

Рокадите в правителство са най-хубавият подарък, които Румяна Бъчварова и премиерът Бойко Борисов направиха на жените в България за 8 март. Чудесно е да имаме жена на такава отговорна позиция. Този положителен ефект от оставката на министъра на вътрешните работи Веселин Вучков намери заместник-председателят на Европейската комисия и комисар за бюджета и човешките ресурси Кристалина Георгиева . Вучков напусна поста в сряда, а Борисов обяви, че ще предложи вицепремиерът Румяна Бъчварова да поеме поста.

„Чудесно е да имаме и у нас жена на такава отговорна позиция“, обяви Георгиева. По думите ѝ, всички смятат, че жените ги бива за образованието и културата, но не и в силовите функции. „Ето, че г-жа Бъчварова сега доказва и ще доказва, че може да се справи. Познавам Румяна Бъчварова и тя е много отговорен човек, изключително сериозна. Щом е казала „да”, значи тя самата вярва, че може да се справи с работата, което значи, че щом тя вярва в това и аз вярвам в нея“, допълни Георгиева.

Еврокомисарят оправда първата смяна на министър в кабинета на Бойко Борисов малко след, като минаха 100 дни от неговото управление, с това, че всяко едно правителство по света от време на време трябва да прави рокади и те се налагат по обективни и субективни причини и България не е изключение. „Да не забравяме, че в България има правителство, което работи в условията на многопартиен парламент. В тях то съумява да се справя със задачата си, а очакванията в обществото са за стабилност, но хората казват: „Работете, по делата да ви познаем“, каза Георгиева.

Еврокомисарят добави, че една жена трябва да бъде преди всичко готова да мисли за другите. „С това се различаваме жените - природата ни е направила по-чувствителни към въжделенията и страданията на другите. Една жена винаги трябва да бъде в добро настроение и хубава“, каза още Георгиева.

"Убедил съм се, че ролята на жените при вземането на решения е изключително важно за по-доброто развитие на света", написа премиерът Борисов в профила си във „Фейсбук” по повод 8 март, Международен ден на жената. „През годините съм се убедил, че ролята на жените при вземането на важни обществени, политически и управленски решения е изключително важна за балансираното и по-добро развитие на света. Затова и винаги съм залагал изключително много на огромния потенциал на жените. Благодаря ви. Пожелавам ви хубав и щастлив празник!”, пише Борисов

Споделяне

Още по темата

Още от България

Започна кампанията за предсрочните избори. Ще променят ли нещо те?