Кубрат Пулев не е бил пуснат в САЩ заради визов проблем

Кубрат Пулев, архивна снимка БГНЕС

Съединените щати са отказали достъп на Кубрат Пулев в страната заради неточна виза, става ясно от отговор на граничните власти на САЩ до бТВ, след като в неделя излезе информация, че българският боксьор е бил депортиран, след като е опитал да пътува за Лас Вегас за срещата за световната титла между Дионтей Уайлдър и Тайсън Фюри.

Пулев отрече да е бил депортиран от САЩ, обяснявайки, че е "имал леки проблеми с визата, но е на територията на страната".

"Известният български боксьор Кубрат Пулев е пристигнал на международното летище "О'Хеър" в събота, 22 февруари. Господин Пулев е предоставил негова туристическа виза и е информирал служителите, че получава приходи от промотиране и боксови мачове в САЩ. На господин Пулев му е отказан достъп заради неточна виза и той напусна САЩ на 22 февруари в 9:30 ч. вечерта", обясняват от граничните власти на САЩ.

Пулев е трябвало да представи т.нар. бизнес виза (0-1), която се дава за изключителни постижения в науката или спорта. Причината е, че българският боксьор е пристигнал в САЩ, за да промотира срещата си с Антъни Джошуа.

Тя обаче все още не е окончателно договорена, а след победата на Фюри в Лас Вегас, мениджърът на Джошуа - Еди Хърн, изрази готовност да организира мач между двамата британци за обединение на титлите още през лятото на 2020 г. През юни се очакваше да се състои в Лондон задължителният мач между Пулев и Джошуа.

"Видяхте какво става в мача на Фюри. Еди Хърн, така, както очаквахме, иска да избягат от мач с мен и иска да играят с Фюри. И това ще стане ясно", заяви Пулев.

"Ние очаквахме, че той тупка топката, за да може да дойде този мач и да избяга от мач с мен. Страх ги е да излязат извън Англия и да се бият с мен. Когато казах, че и в Англия ще се бия, пак ги е страх, пак не искат. Те увъртат. Все още нямаме подписан договор. Дават един гаден договор. Само и само да тупкат топката. И сега веднага както стана, почна веднага Хърн да говори за лятото между Джошуа и Фюри. Което означава, че бяга от мач с мен. Аз съм задължителен претендент. В момента дори вървят преговорите", добави още Пулев.

Ако двете страни не се разберат за условията на мача, от IBF ще назначат дата за таен търг с наддаване. При това положение, който от двата лагера излезе с по-добра оферта, той ще бъде обявен за организатор на събитието. От федерацията ще разделят и печалбата между двамата, като 65% от нея ще отидат за британеца, а 35% от приходите - за Пулев.

Ако Джошуа откаже да се боксира с българина, ще трябва да го оваканти и тогава срещу Кубрат ще се качи следващият в ранглистата на федерацията.

Споделяне

Още от Спорт