Кубрат Пулев: Падам, ставам, изтупвам се и продължавам

"Не е близко времето за отказването ми. Докато мърдам, се надявам", каза Кубрат Пулев пред журналисти в понеделник вечерта при връщането си от Лондон, където в съботната вечер претърпя тежка загуба с нокаут в деветия рунд от британеца Антъни Джошуа, който защити без особени затруднения поясите си на WBA, WBO, IBF и IBO в тежката категория.

Загубата от Джошуа е втората в кариерата на Пулев и отново дойде в претендентска битка за световната титла. Предишната му бе от Владимир Кличко през октомври 2014 г.

С това свое изявление 39-годишният Пулев даде знак, че не смята да се отказва от бокса, каквито коментари се появиха след загубата му в Лондон.

На летището София Пулев беше посрещнат под звуците на гайди.


Сн.БГНЕС

"Все едно съм победил. Такова чувство имам. Доста топло посрещане. Не очаквах такова нещо. За мен това е загуба и не очаквах такова посрещане. Мачът бе важен, тъй като е за световната титла. Яд ме е, че не победих. Когато казах, че се бия за народа - това е вярно", заяви той пред журналистите.

"За мен всичко това беше една мечта. Научих и хубави неща за себе си, и малко не толкова хубави. Аз седя зад думите си и действията си, и не се срамувам за нищо, което съм направил. Не желая и няма да се оправдавам - загубата си е моя. Щеше да ме е много яд, ако бях отказал мача заради разни неща. Падам, ставам, изтупвам се и продължавам", каза Пулев, който след загубата обясни, че е преболедувал Covid-19 и не е успял да се подготви достатъчно добре.

Тези негови думи обаче силно противоречат на провокативното му поведение преди срещата с Джошуа и твърденията му, че е напълно готов за мача и ще победи.

"Имаме много хубава поговорка - тарикат мъж не писка. Няма да се оправдавам. Ако бях по-добре подготвен, можех и да победя. Приемам минусите за мен, загубите си е моя и това е. В крайна сметка, това е един спорт. Ако бях по-добре подготвен, можех и да победя. Можеше много неща да направя. Видяхте колко го беше страх от мен, и на пресконференцията, и на самия мач, чак страх не, но бяха много притеснени. Ръкавиците са малки, един удар можеше да реши двубоя. Страхуваха се от удара, страхуваха се от Кубрат Пулев. Имаше слабости той, както и аз, както и всеки един спортист. Каквото съм могъл в този момент, съм го направил. Може да ме е много яд. В България специалисти на бокс, на футбол, на всякакви теми - много", коментира още Пулев.


Сн. БГНЕС

Той каза, че ще тепърва ще обмисля следващите си стъпки в спорта. "Нека да си отпочинем, да се приберем, да хапнем нещо - някаква хубава риба. Чисто боксово, ако имаше вариант да ми даде реванш, щеше да е интересно, но надали ще стане. Някой ден ще се откажа, но не е скоро", допълни боксьорът.

"На самия кантар поведението ми беше уникално, супер", смята той, макар точно това негово поведение да срещна много критики и да се отличаваше коренно от държането на Антъни Джошуа, който след мача дори поздрави българската публика.

"Отидох в неговия дом, в Лондон, в неговата публика, нашата публика не беше допусната, това, че са свършили билетите за една минута са пълни глупости. До последно воювах да има изобщо български журналисти, може би сте чули какви думи той отправя към мен. Това е бокс в тежка категория, съжалявам, че нашата нация не е толкова боксова. Той използва думата "pussy", приемам, че аз съм виновен, че той го е казал. Имаше много психо атаки, но няма да ги коментирам. Чак психо атаки не бих казал, но едно потискане. В една съблекалня ме завряха, точно два пръста над главата ми, което как човек да загрее в такава съблекалня. Но не казвам, че това се е отразило на изхода от мача, вината да загубя е изцяло моя и в моята подготовка", каза още Кобрата.

"Готов съм още сега да се бия. Здрав съм, имам сила. Яд ме е, пак казвам, че не успях да спечеля световната титла. В бъдеще всичко е възможно, не отхвърлям нито една възможност", завърши той.

Споделяне

Още по темата

Още от Спорт

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?