Кунева нахъсва реформаторите, че ще спечелят всички следващи избори

Блокът вече е структуриран, започва фаза на обединение на всички демократи, за да постигне български граждански конвент

Сн. БГНЕС

Подгответе се за успеха, Реформаторският блок ще печели всички следващи избори. С тези думи лидерът на Движение "България на гражданите" (ДБГ) Меглена Кунева се обърна в неделя към участниците в Първата софийска среща на Реформаторския блок (РБ).

 

Тя обяви края на структурирането на РБ и посочи, сега блокът започва нов етап - на силно обединение на всички демократи и реформатори в България.

 

РБ прилича до голяма степен на Европейския съюз и ще постигне нашия български граждански конвент - дълбоки реформи, които цялото общество очаква, заяви Меглена Кунева. По думите ѝ Стратегията на Европа до 2050 г. "ще е моторът, който ще мобилизира и реформаторите, и цялото прогресивно реформаторско гражданско общество на България".

 

Изборите през май са новият политически договор на България. Това е времето да върнем България на гражданите. Това е времето да помогнем на Европа да се справи с популизма, да види по нов начин лидерството, заяви още Кунева пред участниците в срещата.

 

Никога повече българско правителство няма да разединява хората, защото след Реформаторския блок, всички правителства на България ще бъдат реформаторски, посочи лидерът на ДБГ..

 

"Никога повече в Европарламента няма да извива глас българска омраза, защото там ксенофоби, популисти и политически ГМО няма да има - ще има реформатори. Никога повече български кметове и общински съветници няма да бъдат притискани в ъгъла и изнудвани чрез държавни субсидии, няма да бъдат унижавани с изборни манипулации. Защото кметовете и общинските съветници в България ще бъдат реформатори. Само след 2 години. След същите тези 2 години в българското президентство ще влезе президент със силен реформаторски мандат, защото ние с вас заедно ще сме изработили това, с двете си ръце, с умовете си. Като истински отбор. Задачата ни е да освободим позитивната енергия на българите, посочи Кунева.

 

Според нея ситуацията в страната прилича на евакуация на хора от горяща къща. Реформаторският блок може да разрешава и успокоява конфликтите, а не да прави като другите – да се храни от тях, допълни бившият еврокомисар.

 

Доверието ще преобърне сегашното статукво и вместо хора които не знаят как се управлява държава, ще доведе реформатори, които знаят как се отстоява национален интерес, почтено и с добро управление, продължи да нахъсва присъстващите Кунева.

 

Ще победим и на предсрочните избори. Ще победим и старите победители, и новите лъжепобедители. Ще печелим избори и ще вярваме в отбора си, каза още лидерът на Движение "България на гражданите" и посочи, че на европейските избори всички, които подценяват интелигентността на българския гражданин, ще се изненадат от резултата, посочи лидерът на ДБГ.

 

По думите ѝ изборите за европарламент през май са новият политически договор на България. "Това е времето да върнем България на гражданите. Това е времето да помогнем на Европа да се справи с популизма, да види по нов начин лидерството. Европа продължава да бъде проектът за мир, проект, който предотвратява граждански войни и нашите европейски приятели трябва да помнят това", каза още Меглена Кунева.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Ако съдите по първите му стъпки, какъв е основният приоритет на служебния кабинет?