"Лъвовете" излизат за победа над Уелс, но трета загуба няма да е изненада

"Лъвовете" излизат за победа над Уелс, но трета загуба няма да е изненада
Българският национален отбор по футбол, който търпи провал след провал, излиза в петък вечерта срещу отбора на Уелс на стадион "Кардиф сити". За лъвовете, който освен без зъби май са останали и без гриви, това е трети мач в кампанията за европейското, докато за съперника това ще е втора поява. И двата тима обаче си приличат по доста неща. На първо място нямат спечелени точки, а на второ - имат нови селекционери.

Германецът Лотар Матеус подписа договора си като селекционер на България на 23 септември, когато бе и представянето му. Той смени Станимир Стоилов, който в тандем с Наско Сираков се провали начело на националния. Десет дни преди Матеус да подпише с България, Браян Флин замени Джон Тошак на кормилото на Уелс.

И в двата лагера се надяват на победа, която да възвърне надеждите за класиране поне на второ място в групата, което да осигури участие на бараж. Макар че България има две загуби и показва кошмарна игра, оптимизмът, може би, все още не е напуснал съвсем "лъвовете" и началниците им.

Кадрови проблеми има и в двата лагера. Вероятният състав, на който ще заложи Матеус, е следният: Николай Михайлов - Николай Бодуров, Валентин Илиев, Иван Иванов, Петър Занев - Мартин Петров, Стилиян Петров, Станислав Ангелов, Благой Георгиев - Ивелин Попов, Димитър Рангелов.

Два мача са изиграли Уелс и България на Острова. През 1984 двата тима спорят за място на европейските финали и тогава "драконите" побеждават с 1:0. Отново в битка за еврофинали двата тима излизат на 14 декември 1994 година в Кардиф и този път българите бият с 3:0.

Двубоят днес започва точно в 21:30 и ще се излъчва пряко по БНТ1. Главен съдия е Йонас Ериксон от Швеция.

Споделяне

Още от Спорт