Леонардо ди Каприо планира филм за скандала с "Фолксваген"

Леонардо ди Каприо планира филм за скандала с "Фолксваген"

Скандалът с манипулираните резултати за въглеродните емисии на дизелови автомобили на "Фолксваген" още не е слязъл от челните заглавия в пресата, но вече Холивуд проявява интерес да снима такава лента.

Студиото "Парамаунт" и продуцентската компания на видния холивудски природозащитник Леонардо ди Каприо са закупили правата за филмиране на все още ненаписана книга на журналиста на "Ню Йорк таймс" Джак Юинг, предаде Ройтерс във вторник.

Очаква се разследването на Юинг да разкаже повече за най-големият скандал в 78-годишната историята на автомобилния гигант. Неозаглавената и ненаписана още книга бе откупена от издателство "Нортън" по-рано през месеца за шестцифрена сума.

"Фолксваген", най-големият производител на коли в Европа, призна, че е манипулирал резултатите от тестовете за вредни емисии на дизеловите си автомобили в САЩ, а германските власти смятат, че това се е случвало и в Европа.

Скандалът срина акциите на фирмата, принуди дългогодишният шеф на компанията да подаде оставка, а самата компания да изтегли хиляди коли за ремонт и предизвика разследвания в редица държави.

Споделяне

Още от Общество