Лидерът на ДПС призова за активност на евроизборите

Карадайъ на митинга в Могиляне, сн. БГНЕС
Като много важни за ДПС, за България и за ЕС определи председателят на ДПС Мустафа Карадайъ изборите за Европейски парламент по време на възпоменателен митинг край Тюркян чешма в кирковското село Могиляне по повод 34 години от началото на т.нар. възродителен процес, предаде БТА в сряда. 
 
В изказването си пред многохилядния митинг той подчерта, че кризата на толерантността в Европа, която отчитат анализаторите, се живее всеки ден в България благодарение на "участието на националистите във властта". 
 
Той призова към активност на евроизборите, като посочи, че ДПС има отговорна мисия. "Ние, като ДПС и като общност, сме длъжни да направим нашия избор. България трябва да направи своя избор. ЕС през 2019 година трябва да направи избора си. А в демокрацията изборът се прави чрез избори", подчерта Карадайъ. 
 
Той коментира, че кризата в ДПС, след отделянето на нейни водещи фигури начело с Лютви Местан и създаването на ДОСТ, е приключила. "И този филм мина. Ние усещаме кога какво е нужно и сега имаме нужда да бъдем по-единни и по-сплотени и затова сме много повече. Затова виждаме и много хора, които миналата година не знаеха къде да бъдат. Сега те намериха мястото си при нас, под знамето на ДПС - знамето на мира, толерантността и свободата" , каза Мустафа Карадайъ.  
Споделяне

Още от България