Лиляна Павлова поглежда към премиерския пост

Лиляна Павлова поглежда към премиерския пост

"Не мога да кажа "Да готова съм да бъда премиер!", каза Лиляна Павлова, която води две листи на ГЕРБ във Варна и Стара Загора по Нова телевизия.

Тя обаче не заяви, че ще откаже такова предложение, ако получи от Бойко Борисов, когото "уважава много" заради "страхотните му качества".

Председателят на предизборния щаб Цветан Цветанов вече обяви, че ако ГЕРБ спечелят изборите, премиерът ще се казва Бойко Борисов.

"Някои започват да изглеждат загрижени и уморени от властта, други се одухотворяват, трети се самозабравят… аз останах здраво стъпила на земята”, направи си равносметка Павлова, която не се страхувала от критики в екипа си. Служители от регионалнто министерство обаче твърдят, че са били уволнени след като са дръзнали да изразят публично несъгласие с нейни действия.

След протестите, довели до оставката на кабинета "Борисов" в ГЕРБ си направили сериозен "брейнсторминг" по думите на бившия регионален министър. "Дебатирахме на една оперативка. Направихме един задълбочен анализ – какво направихме, къде сгрешихме", каза Лиляна Павлова. Според нея за първи път българско правителство си тръгва и признава къде е сбъркало.

Павлова коментира и отношенията си с бившия министър на финансите Симеон Дянков. "Този човек не ми вдигаше, не отговаряше на SMS-те ми", каза Павлова. Според нея обаче "не трябва да омаловажаваме това, което направи Дянков - постигна много, сбъркахме обаче в политиката с доходите". Лиляна Павлова смята, че правителството на ГЕРБ се е забавило с "отпускането на колана".

"Колелото се върти – веднъж си горе, веднъж долу...... Ако хората ни гласуват доверие – ще управляваме, ако не -  ще бъдем в опозиция", обобщи в края на интервюто Лиляна Павлова.   

Споделяне

Още от Избори 2013

Колко време давате на новия парламент?