Лиляна Павлова получи международно отличие за млад лидер

Лиляна Павлова получава отличие като един от младите световни лидери по време на Световния икономически форум Кранс Монтана

Министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова беше отличена като един от младите световни лидери по време на 26-тото издание на Световен икономически форум Кранс Монтана, който се провежда в Брюксел, съобщи Министерството на регионалното развитие.

Инициативата е на фондацията на Световния икономически форум и цели да обедини потенциала и усилията на младите лидери от цял свят и те заедно да търсят решения за справяне с предизвикателствата на 21-ви век, да работят за по-добро бъдеще на страната си, на региона, от който идват, и на света.

Престижното членство става след номинация на изтъкнати млади лидери от цял свят, на възраст под 42 години. Изборът на журито се прави на базата на професионалните постижения на кандидатите, приносът им към социално значими каузи и лидерските им умения.

Министър Лиляна Павлова ще бъде член на престижния клуб в следващите три години – за периода от 2015 г. до 2018 г.

Лиляна Павлова е на 37 години и е за втори мандат министър в правителство на премиера Бойко Борисов с ресор „регионално развитие и благоустройство“. В него са включени много теми, включително и от областта на международното сътрудничество като изпълнението на транснационалната програма „Дунав”  2014-2020 г., трансграничното сътрудничество със съседните на България държави, изграждането на пътната инфраструктура в т.ч. по общоевропейските коридори, управлението на европейски средства в областта на регионалното развитие, енергийната ефективност и др.

Освен сериозния си практически опит, тя има и академична практика - доктор е по икономика, автор и съавтор на повече от 10 научни публикации и книги.

Мото на инициативата е: Форумът Новите лидери на Кранс Монтана подкрепя ангажимента на младите поколения в изграждането на по-хуманен и обективен свят.

Форумът Кранс Монтана е международна организация, основана през 1986 г. Тя е формално призната от всички важни международни организации и работи в близко сътрудничество с тях. Целта ѝ е да популяризира международното сътрудничество и да работи за растеж на световната икономика, осигуряване на високо ниво на стабилност, справедливост и сигурност, насърчаване на най-добрите практики, развитие на международното сътрудничество и гарантиране на глобален диалог.

Форумът Кранс Монтана е различен от инициативата на Световния икономически форум, който вече избра младите световни лидери за 2015 г. през март. Сред тях беше и бившият вицепремиер по управление на средствата от Европейския съюз в две служебни правителства Илияна Цанова.

Споделяне

Още от Бизнес

В каква роля си представяте Слави Трифонов след изборите?