Линейка ще изпълнява последните желания на умиращи пациенти в Австралия

Линейка ще изпълнява последните желания на умиращи пациенти в Австралия

Вдъхновени от служители на "Бърза помощ", които отвели умираща жена на плаж, властите в австралийския щат Куинсланд оповестиха, че пускат в движение линейка, която ще удовлетворява последните желания на пациенти преди смъртта им, съобщи Франс прес.

През 2017 г. линейка се отклонила от маршрута си към болница в Куинсланд по настояване на пациентка, която искала за последен път да види океана, преди да умре. На снимка се вижда, че в Хърви бей, на 300 км северно от Бризбейн, служител на "Бърза помощ" е застанал до носилка и е вперил поглед в океана.

Тази седмица правителството на щата Куинсланд оповести, че линейка ще бъде преоборудвана. Тя ще се използва, за да се удовлетворят последните желания на пациенти, които ще могат да се срещнат с децата, внуците си или да посетят музей.

"Удовлетворяването на последните желания на хора е предизвикателство, тъй като е възможно пациенти да се затрудняват да ходят, да стоят седнали или да дишат без кислороден апарат", заяви министърът на здравеопазването на Куинсланд Стивън Майлс.

Тази инициатива, която е единствена по рода си в Австралия, следва примера на холандска програма.

"Програмата "Амбюлънс уиш Куинсланд" ще позволи на преминали медицинско обучение доброволци да помогнат на хора да осъществят последните си желания", отбеляза министърът.  

Споделяне

Още от Общество