”Любимият” на премиера автокрадец Яро остава за постоянно в ареста

Ярослав Димитров, сн. БГНЕС

Автокрадецът Ярослав Димитров – Яро остава за постоянно в ареста, реши в събота Софийски районен съд. Магистратите в районния съд разгледаха мярката на Яро, за когото прокуратурата поиска 3 години затвор.

Около Ярослав Димитров се разигра истинска сага. Преди два дни Софийският градски съд го пусна от ареста, където бе вкаран за кражба на луксозни коли. Малко по-късно прокуратурата отново го задържа, превръщайки го в в актуалния главен герой на добре известния криминален сценарий на премиера Бойко Борисов – "Ние ги хващаме, те ги пускат".

Случаят точно с този автокрадец стана национално известен, след като един от собствениците на откраднатите коли разпространи в интернет видоезапис от охранителна камера, на който се вижда кражбата. Разследващите потвърдиха, че на записите е Димитров, а премиерът Бойко Борисов се възмути защо човек под домашен арест може да краде коли и защо съдът не вкарва крадците в затвора.

В петък пък стана ясно, че Ярослав Димитров има две влезли в сила условни присъди.

На 11 май тази година той е осъден с влязла в сила присъда от Софийския градски съд на 2 години условно за използване на чужди банкови карти. Само месец по-късно той е осъден от състав на

Софийския районен съд на 3 години условно за кражби. И тази присъда не е обжалвана и е влязла в сила. Въпросът е защо втората присъда пак е условна при положение, че той вече веднъж е бил осъждан. Другият необясним факт е защо Димитров не е вкаран директно в затвора за нарушаване на изпитателния срок по първата му присъда.

Споделяне

Още по темата

Още от България