Любо Гребеца от "Наглите" бе осъден на доживотен затвор

Любо Гребеца от "Наглите" бе осъден на доживотен затвор

Върховния касационен съд (ВКС) окончателно осъди на доживотен затвор за Любомир Димитров – Любо Гребеца от групата на "Наглите" заради две убийства.

Първата жертва е Юлиян Лефтеров - Кунгфуто (известен и като Кокошката), който е убит на 8 януари 2009 г., За този случай Гребеца вече получи 18 години затвор. Второто убийство е на Иван Пайнавелов на 12 април същата година, за което Гребеца все още не беше получил наказание. Общото наказание за тези два случая е доживотен затвор при първоначален строг режим.

Осъденият трябва да заплати на близките на убитите общо 150 000 лева. Върховният касационен съд обявява, че Гребеца е способен да извършва изключително тежки престъпление и всяко по-леко наказание няма да отговаря на целите на закона.

Любо Гребеца на няколко пъти внасяше искания за предсрочно освобождаване от затвора, които не бяха уважени.

Гребеца бе осъден за седем отвличания, докато е бил част от бандата за отвличания "Наглите". Изготвеният по-рано психологически профил на затворника показва, че дори в затвора да се държи прилично, то "на свобода е водил хищнически и манипулативен начин на живот".

Споделяне

Още по темата

Още от България