Магистралната компания се нанася в бившото ГУСВ

Екипът на Национална компания “Стратегически инфраструктурни проекти”, която ще се занимава с изграждането на бъдещите магистрали, се нанася в сградата на държавното предприятие "Строителство и възстановяване" (бивша ГУСВ) на столичния бул. “Цар Борис III”, става ясно от дневния ред на предстоящото заседание на Министерския съвет в сряда.

Правителството ще отнеме от компанията във фалит третия, четвъртия и петия етаж от блок А на административната сграда, в която в момента се помещава брачното отделение на Софийския районен съд, офиси на съдебни изпълнители и др.

Офисите, с изключение на 10 стаи на третия етаж, ще бъдат дадени на Министерството на регионалното развитие и благоустройството за нуждите на т.нар. Магистрална компания. За неин директор преди няколко месеца беше определен Антон Антов, бивш зам.-шеф в пътната агенция.

ДП “Строителство и възстановяване” беше преобразувано през 2011 г. в еднолично акционерно дружество с държавно участие в капитала. Имотът, който се предоставя на МРРБ, не е апортиран в капитала на дружеството и е с отпаднала необходимост за него, посочват от правителствената пресслужба.

С друго очаквано решение община Правец ще получи безвъзмездно имот – частна държавна собственост. Местната власт ще го използва за изграждането на Център за социална рехабилитация и интеграция във връзка с реализацията на проект “Детство за всички”.

Имотът – бивш стопански двор, е в регулация, намира се в града и е с площ 4833 кв. м. Той е подходящ за изграждането на центъра, тъй като отговаря на европейските изисквания за този тип заведения – да се намира на удобно и достъпно място в непосредствена близост до училища, детски градини и други административни сгради.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?