Маргарита Попова иска ВСС да преразгледа избора на скандален прокурор

Министърът на правосъдието Маргарита Попова заяви в петък, че ще поиска от ВСС да преразгледа решението, с което Катя Евтимова бе избрана преди ден за и.д. председател на районната прокуратура в Царево. Съдебните кадровици взеха това решение въпреки факта, че Евтимова е проверявана от колегите си обвинители заради скандала с магистратските имоти в Приморско.
Зам.-главният прокурор Валери Първанов обаче коментира, че няма вариант изборът на Евтимова да се преразгледа. Според Първанов в момента няма кой друг да ръководи Районната прокуратура в Царево.

"Ако започнем да уволняваме всеки колега, който е издал неправилно решение, в съдебната система никой няма да може да изкара повече от една-две години", заяви Първанов, намеквайки за професионализма в системата.

В момента Евтимова е проверявана от Върховната касационна прокуратура за това, че през февруари 2010 година е спряла заради изтекла давност разследването за подадените декларации от роднините на магистратите, които получиха общинска земя в Приморско.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?