Местен шеф на БСП подава оставка заради зависимостта на партията от ДПС

Общинската структура на БСП в кърджалийската община Кирково не е съгласно с кадровата политика на правителството в районите със смесено население. Поради тази причина общинският зам.-председател на БСП Димитър Манчев е подал оставка от всички партийни постове, но тя не е била приета от Общинския съвет на социалистите.

Според Манчев водената от кабинета кадрова политика "дава много власт на ДПС", а националното ръководство на БСП "е в тежка обвързаност с движението", предаде БНР.

"ДПС на практика е превзело държавните структури в Кърджалийска област и това му позволява да оказва натиск върху хора и фирми", казва Манчев пред кърджалийския вестник "Нов Живот".

"Всички служби, които могат да имат репресивни функции спрямо бизнеса и гражданите, ги дадоха на ДПС", твърди той и посочва Инспекцията по труда, ДАИ, Данъчната служба, Областната служба "Земеделие".

Председателят на БСП в Кирково и другите членове на организацията са подкрепили мотивите на Манчев за "наглата цинична кадрова политика". Приета е обща позиция, която ще бъде представена на заседание на Областния партиен съвет следващата седмица.

Димитър Манчев е бил четири мандата общински съветник от БСП в Кирково, три пъти в листите за народни представители от БСП от Кърджалийския многомандатен район и член на Висшия съвет на БСП.

Споделяне

Още по темата

Още от България