Местни лидери на ВМРО поеха областните управи в Русе и Добрич

Галин Григоров и Красимир Кирилов

Лидери на местните организации на ВМРО в Русе и Добрич бяха назначени за областни управители с решение на Министерския съвет, взето на редовното правителствено заседание в сряда.

Галин Григоров и Красимир Кирилов вече оглавяват областните администрации съответно на Русе и на Добрич. От заеманите до момента длъжности са освободени Стефко Бурджиев и Детелина Николова, която беше три мандата кмет на Добрич, но на последните местни избори загуби и бе назначена от ГЕРБ за областен управител.

Галин Григоров е магистър по мениджмънт на търговската дейност от СА "Д. Ценов” – Свищов. В момента е експерт „Финансови и стопански операции“ в частна фирма. Той е регионален лидер на ВМРО и общински съветник от групата на Патриотите, ВМРО и Глас народен Галин Григоров. Мястото на новия областен управител в русенския общинския съвет би трябвало да заеме Валери Матеев

Новият областен на Добрич е на 31 години. Също е магистър от СА "Д. Ценов” – Свищов, но по икономика. От 2010 г. работи във ВиК-Добрич, о през 2014 г. става зам.-главен счетоводител във водния оператор. Той е председател на Младежката организация на ВМРО – Добрич.

Споделяне

Още от България