Министерството на здравеопазването на Израел разреши ваксината на "Moderna"

Министерството на здравеопазването на Израел разреши ваксината на "Moderna"

Американската биотехнологична компания "Модерна" (Moderna) съобщи в понеделник, че министерството на здравеопазването на Израел е одобрило нейната ваксина срещу Covid-19, предаде агенция Ройтерс.

От "Moderna " съобщиха, че израелското здравно министерство е запазило шест милиона дози ваксина, а първите доставки се очаква да започнат този месец.

САЩ и Канада вече дадоха разрешение за употреба на ваксината на "Модерна", а Европейският съюз, Сингапур, Швейцария и Великобритания предстои да обявят решения относно използването на препарата.

Израел започна ваксинация на населението с бързи темпове още на 19 декември с ваксината, разработена от "Pfizer" и "BioNTech".

"Moderna" обяви в понеделник, че ще произведе най-малко 600 милиона дози от своята ваксина през тази година. Компанията работи по инвестиции и наемане на персонал, за да бъде в състояние да достави до един милиард дози от препарата през 2021 г.

Компанията е доставила около 18 милиона дози на САЩ в рамките на споразумение за 200 милиона дози от ваксината. "Moderna" е подписала споразумение и с правителството на Канада за 40 милиона дози.

Споделяне

Още по темата

Още от Коронавирус

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?