Министри във Франция се хранили в тайно работещи ресторанти

Министри във Франция се хранили в тайно работещи ресторанти

Френските власти разследват обвинения, че министри и други хора са се хранили в тайно работещи ресторанти, нарушавайки свързаните с пандемията ограничения, предаде Асошиейтед прес.

Парижката прокуратура каза, че вчера е започнато разследване по възможни обвинения в застрашаване и необявен труд и за установяване на организаторите и участниците в предполагаемите събирания.

Документален филм, излъчен по френския телевизионен канал М6 през уикенда, съдържаше изказване на неизвестен мъж, заявил, че се е хранил в два-три тайно работещи ресторанта "заедно с определен брой министри".

Членове на правителството бързо отрекоха да знаят за подобни нарушения. Вътрешният министър Жералд Дарманен поиска полицията да проучи твърденията.

Прокуратурата заяви днес, че разследването продължава въпреки съобщенията, че мъжът от документалния филм е оттеглил своето твърдение.

Ресторантите във Франция са затворени от октомври като мярка срещу разпространението на коронавируса.

Правителственият говорител Габриел Атал каза снощи, че властите разследват информации за тайни празненства и тайно работещи ресторанти от месеци, а 200 човека са заподозрени и ги заплашва "тежко наказание". По думите му министрите "са длъжни да бъдат напълно безукорни и примерни".

Споделяне

Още от Коронавирус