Мира Радева: Новият правосъден министър няма да боде и ще е незабележим

Снимка: БГНЕС

Предложената за правосъден министър Екатерина Захариева е удобният човек, който няма да боде. Така социологът Мира Радева коментира кандидатурата на шефа на президентския кабинет пред бТВ в сряда.

Според Радева, Захариева ще е от хората, които няма да забелязваме особено. Социологът е на мнение, че може би идеята е правосъдната система да не е във фокуса на вниманието.

"Съдебната система е горещ картоф. Бойко Борисов с удоволствие го хвърли в полето на Реформаторите, сега Реформаторите не го искат и какво друго може да направи, освен по възможно най-милия начин, някак си да го адаптира в собствените си планове”, подчерта Мира Радева.

Каквито и варианти да се слагаха на масата, те не извеждаха съдeбната система от този лобистко-олигархичен модел, който свързва законодателна, изпълнителна, съдебна и медийна власт в общ комплот, който работи срещу интересите на обикновения гражданин”, изтъкна тя

По думите ѝ е окуражаващ фактът, че редовите съдии са излезли на протест.

Генерална промяна в съдебната реформа не беше в плановете на Борисов, заяви Радева. "Той се интересува от пътища, от стабилност. Бойко Борисов ми прилича на един човек, който удобно се е настанил в профила и обувките на Тодор Живков”, посочи Радева.

Споделяне

Още по темата

Още от България

В каква роля си представяте Слави Трифонов след изборите?