МВР ще обяви в понеделник наказанието за говорителя на варненската полиция

В понеделник ще се произнесем по случая с говорителя на варненската полиция Калинка Пенчева, обяви в събота министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов. Той съобщи пред журналисти, че проверката още продължава и "днес работи комисията, която трябва да се срещне със свидетелите, служителката и лицето, което беше обидено по този недостоен начин".

Уволнението на Пенчева бе разпоредено лично от премиера Бойко Борисов заради обидните ѝ реплики към гражданин, снимал спящи в патрулна кола полицаи. Цветанов обаче ревизира уволнението и каза, че тече дисциплинарна процедрура срещу нея.

Цветанов се надява до края на деня комисията да е приключила с изготвянето на справката по случая, която ще бъде връчена на служителката, за да се запознае с нея. "След приключването на тези задължителни процедури, се надявам, че в понеделник ще можем да се произнесем по случая", каза той.

Преди ден стана ясно, че Максимов е получил покана да се яви в събота в полицията на беседа по казуса, която обаче той отклонил с мотива, че е в командировка.

Споделяне

Още по темата

Още от България