Наддаването за ролекса на дядо Николай тръгва от 11 600 лв.

Наддаването за ролекса на дядо Николай тръгва от 11 600 лв.

Публичният търг за продажбата на ролекса на пловдивския митрополит Николай ще тръгне от начална цена 11 600 лв., съобщи бТВ в петък. Часовникът бе дарен на Църковното настоятелство на храма "Света Марина", за да си плати януарската сметка за ток, която се оказа близо 3 хил. лв. и църквата бе заплашена да остане без електричество. Настоятелството обжалва фактурата и сложи кутия за дарения от миряните, а след като митрополитът им предостави скъпия си часовник, бе решено той да се продаде на търг.

 

Наддаването е насрочено за неделя – 10 март, и ще започне от 12 часа в Исторически музей в Пловдив. В търга може да участват всички желаещи като стъпката за наддаване е 500 лв.

 

Скъпият часовник на дядо Николай неведнъж е бил одумван, а в началото на седмицата митрополитът обясни раздялата си с него с думите "По-добре без часовник да вляза в рая, отколкото с часовник в ада."

 

В търга на Църковното настоятелство могат да участват всички физически и юридически лица, като лицето, което участва в наддаването трябва да се легитимира с личен документ. Когато се наддава от името и за сметка на друго лице, трябва да се представи писмено нотариално заверено пълномощно.

 

Достигнатата продажна цена ще трябва да бъде преведена по банковата сметка на храма "Света Марина"- Пловдив, до края на работния ден на 11 март 2013 г.

 

Кандидат-купувачите могат да се запознаят отблизо с часовника по време на 45-минутен оглед, който ще започне в 11 часа в деня на търга.

 

От Църковното настоятелство подчертават, че на търга ще бъдат допуснати всички желаещи, а с оглед на благотворителната цел и за благодарност името на купувача ще бъде обявено.

Споделяне

Още по темата

Още от България