Пропадна търгът за ролекса на пловдивския владика Николай

Пропадна търгът за ролекса на пловдивския владика Николай

Заради липса на купувачи търгът за часовника марка "Ролекс" на Пловдивския митрополит Николай се провали в неделя, денят, за когато бе обявен.

До 12 часа по обяде, когато трябваше да започне наддаването, в залата на Музея на Съединението не се появи нито един купувач.

Скъпият часовник, който предизвика ироничните забележки на пловдивчани, когато бе видян на ръката на призоваващия към скромност и смирение владика Николай, бе дарен от него на митрополитския храм "Света Неделя", за да може храмът да си плати тежката сметка за ток от около три хиляди лева.

Църковното настоятелство на храма трябва да се събере, за да прецени как да изпълни волята на дарителя, каза пред журналисти Евелина Здравкова, член на настоятелството на митрополитския храм.

Часовникът е "Rolex" модел DATEJUST и е произведен през 2005 година, пише в описанието на предмета оценителят Красимир Немигенчев. Той е изработен от неръждаема стомана, жълто злато и сапфирен кристал. Немигенчев пише в документите, че състоянието му е отлично и го е оценил на 11 600 лева. Тази сума бе обявена и за начална цена за търга, като наддаването трябваше да се състои със стъпка от 500 лева.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?