Пловдивският храм "Света Марина" остава без ток, ще си свети с владишкия ролекс

Във вторник ще бъде спрян токът на административните обекти на пловдивския храм “Света Марина“, а в сряда без електрозахранване ще остане и самата църква, съобщиха от доставчика на Югоизточна България ЕВН. Причината е просрочени задължения, заради които в края на февруари храмът бе заплашен да остане без ток, но дърпането на шалтера се отложи заради обжалване на фактурата.

 

Междувременно пловдивският митрополит Николай дари златният си часовник “Ролекс“ за погасяване на сметката за ток, която бе за близо 3 хил. лв. Настоятелството на църквата реши да го продаде на публичен търг с начална цена от 11 600 лв. и стъпка за наддаване от 500 лв. Кандидати да купят ролекса обаче не се появиха.

 

Така храмът от сряда ще остане без ток, но с ролекс за близо 12 хиляди лева.

От ЕВН обясняват, че са изпратили в понеделник предизвестие до църковната обител, че електроснабдяването на административните сгради ще бъде спряно на 12 март в 14 часа, а денонощие по-късно същото ще се случи и с храма.

 

Компанията обяснява, че е принудена да пристъпи към тези мерки защото проверката на сметката и на електромера установила, че електроенергията е реално потребена, но сумата по нея още не е платена.

 

“За съжаление въпреки заявеното няколкократно от ЕВН, както в писмена кореспонденция, така и чрез медиите, желание за среща с представител на храм ‘’Света Марина’’ за намиране на удобен и за двете страни вариант за решаване на въпросите със задълженията, такава среща и до днес не бе осъществена“, посочват в съобщението си от компанията.

 

Тя допълва, че това я принуждава предприеме действията, предвидени за всички клиенти с просрочени задължения за електроенергия.

Споделяне

Още по темата

Още от България