Надежда Михайлова: СДС не печели от съюзи с ДПС и НДСВ

 Надежда Михайлова: СДС не печели от съюзи с ДПС и НДСВ

Депутатът от ОДС и бивш лидер на СДС Надежда Михайлова разкритикува курса на новото партийно ръководство към сътрудничество с ДПС и НДСВ.

“Нездравословно е да се стремиш да спечелиш на всяка цена и на всякакви средства”, се посочва в изявление на Михайлова, разпространено в сряда.

“Очевидно е, че между принципите и интересите, СДС - Кърджали са избрали интересите. Логично е да се запитаме това решение за сътрудничество с НДСВ и ДПС към кого е насочено – към избирателите на Доган и Сакскобургготски или към избирателите на СДС.

Ако вярваме на ръководството на СДС, че проблемът на партията е загубата на идентичност, то това не е стъпка към намирането ѝ. В парламента ДПС и НДСВ са в управляващата коалиция, а СДС е част от опозицията. Означава ли, че вървим към избори фактът, че от съюзници на БСП, днес ДПС и НДСВ решиха да станат съюзници на СДС?

Очевидно за СДС отговорността за местните избори се свежда само до решението за предоставяне на пълна свобода за коалиране на структурите по места. Това не може да бъде позиция на националноотговорна партия”, посочва Надежда Михайлова, която е и лидер на “Дясна алтернатива” в СДС.

Споделяне

Още по темата

Още от България