Найденов може да меси козунаци, недоумява, че българските жени не умеят

Найденов демонстрира уменията си да меси хляб още преди година

"Козунак се меси лесно. Мога го и аз", заяви в сряда министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов, който ден по-рано призова българските домакини сами да си месят козунаците за Великден, за да им излезе по-евтино и по-вкусно, вместо да ги купуват от магазина.

Агроминистърът изрази и недоумение от това, че българските жени не умеят за месят козунак и обяви, че е бил напълно сериозен в призива си към дамите сами да си направят обредния хляб за големия християнски празник.

"Казах го не толкова като шега, а като призив да запазим и възродим тази традиция. Питах от моя протокол дами - те не знаят да месят! Ами моята майка знае, аз самият знам, те не знаят! Това е традиция, тя трябва да се спазва", каза Найденов, цитиран от Дарик.

По думите му няма нищо по-хубаво от това на великденската трапеза да се сложи нещо, направено вкъщи. "Нека нашите съпруги, дъщери да се научат!", призова той Агроминистърът отново обяви, че домашният козунак със сигурност ще бъде "по-евтин, по-истински и по-вкусен, когато освен продуктите в него се вложи и едно хубаво настроение".

Във Варна, където Найденов се срещна с моряци от освободения година след задържането му в Румъния кораб, той отново изрази убедеността си, че преди Великден големите търговски вериги ще предложат промоции на яйцата.

Той обясни още, че едно яйце, когато излезе от фермата, струва 18 стотинки, а след надценката неговата стойност не би следвало да надвишава 30 стотинки.

Яйцата ще са качествени, а агенцията по безопасност на храните е най-силно работещият орган в момента в министерството. „Там, както се казва,"лабаво няма", обяви Найденов.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?