Натоварен следпразничен автомобилен трафик към София

В края на празниците започна да се увеличава трафикът на коли, сн. БГНЕС

Традиционно в последния ден от празнични дни, движението на моторни превозни средства към София е натоварено като най-интензивните часове ще са между 17 и 19.30 часа. Очаква се в това време над 100 000 автомобила да влязат в столицата, съобщи началникът на отдел "Пътна полиция“ – СДВР Тенчо Тенев на брифинг в понеделник.

Създадена е организация на движението за прибиращите се към София. В следобедните часове всички входове на София вече са били натоварени, като по-сериозно е било положението от Панчарево и в посока "Младост” в момента.

На стария път край Владая са пуснати две ленти в посока София още от 10 часа в понеделник. "Поставени са необходимите сигнализации, за да могат хората да влезнат по-бързо в столицата през стария път. На всички останали входни магистрали и пътища, които водят към София, ще имаме наши полицейски екипи и при необходимост ще даваме приоритет на влизащите в столицата“, каза комисар Тенев. Двупосочно е движението и при свлачището по автомагистрала "Люлин". Там също има полицейски екипи, които подпомагат движението, каза той.

По думите му най-вероятно и във вторник сутринта жителите на София ще се прибират по домовете си.

"Уверяваме всички, че пак ще имаме полицейски екипи на всички входове на София и утре", посочи Тенев и предупреди каращите в плътни колони да спазват дистанция, тъй като голяма част от катастрофите в понеделник са станали именно по тази причина.

Центърът за градска мобилност регулира кръстовищата в София. На място приоритетно пускаме движението по линията Пловдив-София.

Натоварено е движението и през граничните пунктове. По пътищата в страната има някои ограничения, заради многото прибиращи се в последния почивен ден автомобили. До 20 часа е забранено движението на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоваренитe пътища.

Споделяне

Още от България