НДСВ-депутатът Димчо Димчев шофирал пиян при инцидент срещу парламента

Депутатът от НДСВ Димчо Димчев е шофирал автомобила си след употреба на алкохол, когато преди дни помля няколко бетонни колчета срещу сградата на Народното събрание. Това съобщи в понеделник БТА, цитирайки главният секретар на МВР ген. Бойко Борисов.

Късно през нощта на 15 срещу 16 декември народният представител събори с автомобила си няколко бетонни колчета на бул. "Цар Освободител", до хотел "Радисон САС", срещу сградата на парламента. Полицаите, пристигнали на мястото на инцидента са отчели 1.6 промила алкохол в кръвта на депутата. На Димчев е бил съставен акт, под който той се е подписал.

За подобно нарушение Законът за движение по пътищата предвижда глоба от 100 до 200 лева, като законодателят е предвидил и възможност да се отнеме шофьорската книжка за срок до 1 година.

Вчера в. Монитор съобщи, че Димчо Димчев е избил 7 бетонни колчета. Той връхлетял върху тях с личното си тъмносиньо хасковско Ауди А6 с регистрационен номер 6000. Вестникът публикува и снимка на изтръгнатите от земята ограждения.

Инцидентът се е случил малко след полунощ в четвъртък, след като народният избраник тръгнал да се прибира след коледен купон на енергийното министерство в столичния руски клуб "Крим".

Пред вестника Димчев твърди, че не е пил на партито и че инцидентът е заради спукана гума.

Депутатът от НДСВ се "прочу" малко след влизането си в парламента покрай синовете му близнаци Георги и Александър. Навръх Новата 2002 г. двамата пребиха пожарникаря Андрей Несторов в дискотека в родния им Димитровград. Срещу близнаците имаше и дела за средна телесна повреда, нанесена на други две момчета в града, а последното срещу тях е от футболист, пребит на стадиона след мач.

Още от България

Проявите на расизъм на националния стадион бяха: