Нинова писа 4 на кабинета "Герджиков"

Корнелия Нинова, сн. БГНЕС

Лидерът на БСП Корнелия Нинова оценява с четворка работата на служебното правителство на Огнян Герджиков и прогнозира, че настоящият парламент и това мнозинство няма да изкарат пълен 4-годишен мандат.

"Много хора ще останат недоволни заради отстъпването от много политики. Прекалено много компромиси за партии и личности, които вчера бяха нетърпими една към друга", коментира тя в неделя пред Нова телевизия бъдещата управленска коалиция ГЕРБ-"Обединени патриоти"

"Сега предстоят разправии и пазарлъци за постове. 122-ма депутати мнозинство - това не е стабилност. Те ще имат сериозна опозиция в наше лице. Очакват ни напрегнати месеци", каза още Нинова.

По този повод Бойко Борисов коментира от Ямбол: "Тя (Корнелия Нинова) говореше един месец, че ще ни победи. Така че, като каже "добър ден", светвайте лампите".


"Оценката ми за служебното правителство е 4", заяви лидерът на БСП и се мотивира така:

"Не изнесоха истината за завареното положение от предходното правителство. Герджиков уволняваше журналисти, след като му пускаха есемеси".

Най-лошата страна на политиката е лицемерието, а аз понасям удари в политиката, защото съм много крайна, каквото мисля го говоря, заяви Корнелия Нинова и добави, че властта я направила по-критична.

Тя разказа, че интересът към политиката започнал по времето, когато работела в арабския свят и отговаряла за българи, работещи там. След време отишла в приемната на "Позитано" и казала: "Искам да стана депутат от БСП." Шефът на приемната ѝ отговорил:"Моето момиче, още не сме отворили гишето за молби. Остави си телефона, като го отворим, ще ти се обадим." Сега този човек е началник на кабинета ми, каза Нинова.

Тя разкри, че същият този човек – Асен Марков, който навремето я посрещнал на прага, сега бил политическият ѝ ментор. Той я посъветвал да не приема предложението на Бойко Борисов да стане председател на 44-то Народно събрание. "Имаме хора от изпълнителното ръководство на БСП, които искаха да приема председателството", уточни Нинова.

"С Бойко Борисов се чухме преди седмица, каза ми че съм достоен опонент. Той каза, че и зад мен, и зад него седят по 1 млн. българи, трябва да говорим. След това ми предложи председателския пост на Народното събрание, но аз сметнах, че ще е предателство да седна на него след толкова време конфронтация", обясни лидерът на БСП.

Тъжно е, че на тези избори БСП остана втора, каза тя. Според нея обаче животът на този парламент няма да е дълъг и ще има нови предсрочни избори.


"Не съм съгласна с публичните причини за загубата на БСП, които ни се внушават. Че сме загубили, защото сме антидемократична формация, заради репликата ми за демокрацията", каза още Нинова. На въпрос простила ли си е че е казала това, Нинова каза: Не, разбира се. Ако си дал повод, макар че те изманипулираха, обърнаха, трябва да си носиш отговорността.

Нинова оцени като неуместна шега и гаф изказването на Крум Зарков за ченгетата от ДС и мъченето на "нечий дядо".

Споделяне

Още по темата

Още от България

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?