Нов инцидент с фоторепортер

Втори фоторепортер на в. „Експрес” пострада, докато изпълняваше служебните си задължения. От изданието съобщиха във вторник, че четвъртият поред съпруг на тв водещата Миглена Ангелова - Живко Чакракчиев е ограбил фоторепортера Тони Шаварш. Освен това главата на журналиста е спукана от бодигардовете на Чакракчиев, когото изданието представя за председател на Националната браншова камара "Охранители и детективи". Инцидентът се разиграл пред черквата "Св. 40 мъченици" във Велико Търново, в която Ангелова и Чакракчиев са се венчали.

„Това е пълна клевета. Първо, аз никога не ходя с охрана, второ, не съм пребивал когото и да е и трето, не съм никакъв председател на Националната браншова камара "Охранители и детективи". Аз съм просто един младоженец", контрира четвъртият съпруг на Ангелова, цитиран от БГНЕС.

Според редакцията на вестника Шаварш е пострадал тежко:  „Защото се опитал да си върне откраднатия преди това фотоапарат на стойност 10 хил. лв., който му е бил отнет от младоженеца и председател на Националната браншова камара "Охранители и детективи" Чакракчиев. Тогава гардовете на младоженеца се нахвърлиха върху журналист, който се оплака, че са го ритали в главата”.

Чакракчиев смята да си търси правата в съда. Съпругата му и водеща на „Искрено и лично” по 6ТВ добави, че журналистите са били помолени да не снимат, защото правата за това са продадени на компания, с която семейството има финансови ангажименти. „Не може в една държава за едни журналисти да има права, а за други да няма”, каза още Ангелова.

От „Експрес” добавят, че фотоапаратът не е върнат и е останал в Чакракчиев. Тони Шаварш  е подал жалба в полицията.

Това е вторият подобен инцидент с фоторепортер на вестника. През май пострада шефът на снимащия екип в „Експрес” Емил Иванов. Той бе набит от униформени полицаи, докато Младен Михалев-Маджо даваше показания в съда.

Споделяне

Още по темата

Още от България