Нов сигнал за ремонта на "Графа" е внесен в прокуратурата

Нов сигнал за ремонта на "Графа" е внесен в прокуратурата

Организацията "Спаси София" внесе нов сигнал в прокуратурата за ремонта на ул. "Граф Игнатиев".

В него се посочва, че строителните работи са били спрени за 86 дни с оправданието за лошо време. Справка на БАН обаче сочи, че в почти половината от този срок атмосферните условия са позволявали да се работи.

Според организацията с официалното спиране на ремонта са спестени неустойки за забавяне на изпълнителя Джи Пи Груп. Те пресмятат, че фирмата е е щяла да загуби близо 5 млн. лв.

От "Спаси София" твърдят, че въпреки че строителството е било официално спряно с Акт 10, на "Графа" все пак се е работило. Според организацията по същество това е незаконно строителство.

Ремонтът на "Графа" вече доведе до едно дело. То се води срещу бившия зам.-кмет по транспорта Евгени Крусев. Прокуратурата го обвини в престъпление по служба и първоначално изчисли, че с действията си той е нанесъл на общината щета от 5 млн. лв. След това сумата бе намалена до 919 хил. лв.

Разследващите твърдят, че по инициатива на Крусев е подменена виброизлоационната подложка на трамвайното трасе с такава, каквато е предложил отпаднал от търга участник,  но на по-висока цена.

Освен това трамвайните линии в участъка до ул. "Алабин" първо били сменени с по-евтини, но описани като по-скъпи и платени два пъти. Това разследване също започна след сигнали от "Спаси София". Първото заседание по него бе в четвъртък. Делото ще започне по същество през септември.

Споделяне

Още по темата

Още от България

  • ,
  • , , коментара
  • ,