Нова телевизия се раздели с шефа на новините си Дарина Сарелска

Нова телевизия се раздели с шефа на новините си Дарина Сарелска

Нова телевизия се разделя с досегашния шеф на новините в медията - Дарина Сарелска. Нейната работа ще бъде поета от Силва Зурлева, която е член на борда на директорите, съобщиха от "Нова Броудкастинг Груп" в петък.

Телевизията не уточнява каква е причината да бъде сменена Сарелска.

“Всички ние благодарим на Дарина за усилията, които допринесоха за издигането на новините на Нова до сегашната им позиция на несъмнен лидер в ефира. Надяваме се, че Дарина ще успее в бъдещите си проекти. Аз ще продължа да работя с всички членове на екипа на новините и съм уверена, че заедно ще запазим най-високите постижения на медията, както и ще продължим да се развиваме“, коментира Силва Зурлева, цитирана в прессъобщение на медията.

"Гордея се с това, което постигнахме в последните 4 години. Новините на Нова заеха заслужената си лидерска позиция на пазара. За мен тази промяна е за добро. Надявам се да бъде и за доброто на NOVA и новините, към които оставам привързана. Разчитам, че екипът ще продължи да работи по същите високи професионални принципи и стандарти, както през четирите години, в които бяхме заедно. Благодарна съм за натрупания опит и гледам напред към бъдещи проекти“, допълва Дарина Сарелска, цитирана от Нова.

Нейното име бе замесено в шумния скандал, който избухна при напускането на медията от разследващия журналист Васил Иванов. Той обвини Сарелска, че е спирала негови разследвания и настоявала да не се пускат материали срещу кметове след последните местни избори. По думите му колежката му била в конфликт на интереси, защото деверът ѝ е депутат от ГЕРБ.

Сарелска пък обвини Иванов в лъжа, изказа съмнения в "моралния му интегритет" и обясни, че между двамата е имало фундаментални професионални различия. По-специално за това как се правят разследвания - аз наричам разследванията "процес на събиране на факти, обработване на данни, събиране на гледни точки", а той често обичаше да ги нарича "ушиване". Той идваше, за да ми каже, че има готов човек, "ушит", каза тя.

Споделяне
Още по темата
Още от България