Нова телевизия се раздели с шефа на новините си Дарина Сарелска

Нова телевизия се раздели с шефа на новините си Дарина Сарелска

Нова телевизия се разделя с досегашния шеф на новините в медията - Дарина Сарелска. Нейната работа ще бъде поета от Силва Зурлева, която е член на борда на директорите, съобщиха от "Нова Броудкастинг Груп" в петък.

Телевизията не уточнява каква е причината да бъде сменена Сарелска.

“Всички ние благодарим на Дарина за усилията, които допринесоха за издигането на новините на Нова до сегашната им позиция на несъмнен лидер в ефира. Надяваме се, че Дарина ще успее в бъдещите си проекти. Аз ще продължа да работя с всички членове на екипа на новините и съм уверена, че заедно ще запазим най-високите постижения на медията, както и ще продължим да се развиваме“, коментира Силва Зурлева, цитирана в прессъобщение на медията.

"Гордея се с това, което постигнахме в последните 4 години. Новините на Нова заеха заслужената си лидерска позиция на пазара. За мен тази промяна е за добро. Надявам се да бъде и за доброто на NOVA и новините, към които оставам привързана. Разчитам, че екипът ще продължи да работи по същите високи професионални принципи и стандарти, както през четирите години, в които бяхме заедно. Благодарна съм за натрупания опит и гледам напред към бъдещи проекти“, допълва Дарина Сарелска, цитирана от Нова.

Нейното име бе замесено в шумния скандал, който избухна при напускането на медията от разследващия журналист Васил Иванов. Той обвини Сарелска, че е спирала негови разследвания и настоявала да не се пускат материали срещу кметове след последните местни избори. По думите му колежката му била в конфликт на интереси, защото деверът ѝ е депутат от ГЕРБ.

Сарелска пък обвини Иванов в лъжа, изказа съмнения в "моралния му интегритет" и обясни, че между двамата е имало фундаментални професионални различия. По-специално за това как се правят разследвания - аз наричам разследванията "процес на събиране на факти, обработване на данни, събиране на гледни точки", а той често обичаше да ги нарича "ушиване". Той идваше, за да ми каже, че има готов човек, "ушит", каза тя.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?