Новата политика за багажа на "Райънеър" се отлага за 15 януари

Сн. "Райънеър"

Новата политика на най-големия европейски нискотарифен превозвач "Райънеър" (Ryanair) за багажа се отлага за 15 януари 2018 г. Това се прави основно заради наближаващите коледни празници, като по този начин се дава повече време на пътниците да се запознаят с новите правила, съобщиха от авикомпанията.

Първоначалните планове на "Райънеър" бяха новите правила да влязат в сила от 1 ноември. Те предвиждаха ръчният багаж да бъде ограничен до една чанта с размери 35 см x 20 см x 20 см.

По-голяма чанта с размери 55 см x 40 см x 20 см, която в момента е разрешено да бъде качена на борда на "Райънеър", от 1 ноември трябваше да пътува в багажното отделение на самолетите безплатно. Сега тези правила влизат в сила от 15 януари 2018 г.

Право да се качат с две чанти на борда на самолета след тази дата ще имат само пътниците, които са платили за приоритетно качване - Plus, Flexi Plus и Family Plus. То струва 5 евро/5 паунда и се купува заедно с билета. Може да бъде добавено и по-късно - до 1 час преди пътуването, но вече срещу 6 евро/6 паунда.

От 15 януари влизат в сила и новите изисквания на компанията за чекиран багаж. За да насърчи чекирането на куфари и чанти, превозвачът ще намали цената за тях от 35 евро/паунда на 25 евро/паунда и ще увеличи тежината на куфара от 15 на 20 килограма от 6 септември 2017 г.

От следващата година се въвежда и добавка от 10 евро/паунда за багажа при полетите на Великден, на Коледа и по дългите маршрути в пиковите летни месеци. Тя ще бъде обявявана в червено за полетите, при които ще се прилага.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес