Общината проверява заведенията в Студентския град

Проверка на строителните книжа на увеселителните заведения и преместваемите обекти започна от днес в Студентския град в София са започнали в понеделник от Столичната община. Това съобщи Влади Калинов от "Контрол по строителството" на общината, цитиран от БТА. Ще бъдат проверени всички обекти независимо от типа собственост на терена, върху който са разположени.

Ако бъдат открити нередности, ще бъдат сезирани държавните контролни органи по строителството.

Проверката била част от редовните проверки на издадените строителни книжа по райони, която беше наредена със заповед на кмета Борисов през миналата година. До момента са проверени седем района в столицата, а заради нещастния инцидент в "Студентски град" и установените нарушения при дискотека "Амнезия" срокът на проверката в района е преместен от април 2009 за началото на годината.

След инцидента, при който пред дискотека "Амнезия" бе убит студента Стоян Балтов, бе установено, че дискотеката съществува незаконно. От документите на "Амнезия" стана ясно, че на това място би трябвало да има барака върху 200 кв.м. с право за извършване на търговска дейност. В същото време обаче нощният клуб е разпрострян върху 1000 кв.м. на терен, който по градоустройствен план е предназначен за строеж на параклис. Парцелът е публична общинска собственост.

Споделяне

Още по темата

Още от България