Октоподът Паул ще лобира Англия да домакинства Мондиал 2018

Октоподът Паул ще лобира Англия да домакинства Мондиал 2018

Октоподът Паул, който точно предсказа резултатите на осем мача от световното първенство по футбол в ЮАР, ще помага на Англия в борбата ѝ за правото първенството през 2018 да се проведе на нейна територия. Според АП, Паул е бил назначен за посланик на кандидатурата на Асоциацията по футбол на Англия. Не е уточнено какви ще са задълженията на мекотелото.

Бившият футболист на националния отбор на Англия Джон Барнс, който също е посланик на английската заявка, каза, че Паул безусловно е една от най-известните фигури в съвременния футбол.

Октоподът – оракул е роден в Англия, но малко след това е преместен в германския град Оберхаузен. По време на световното в ЮАР той предсказа резултатите на всички полуфинални мачове на Германия, а също и изходът от финала Холандия – Испания.

На 2 декември 2010 ФИФА ще посочи страните, които ще домакинстват световните първенства през 2018 и 2022. Кандидати са Русия, Великобритания, САЩ, Австралия, Катар, Япония, Южна Корея, както и Испания в тандем с Португалия и Холандия заедно с Белгия.

Комисията, които инспектира кандидатите, вече е посетила Япония, Южна Корея, Австралия, Белгия, Холандия и Русия и сега предстои визита в Англия.

Споделяне

Още от Спорт